Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-04@04:36:59 GMT

خورشید گرفتی اول تیر جزئی است

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۴۹۸۲۲

خورشید گرفتی اول تیر جزئی است

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: تا چند روز آینده در اولین روز از فصل گرما و در ابتدای تابستان امسال خورشید گرفتگی رخ خواهد داد که رصد گران کشور این واقعه را به صورت جزیی مشاهده خواهند کرد.

قدس آنلاین- تکتم بهاردوست: مسعود عتیقی مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران درباره خورشید گرفتگی اول تیر ماه توضیح داد: پس از  خورشید گرفتگی حلقوی بامداد پنج دی ماه ۹۸ مجددا زمین در سایه ماه قرار میگرد و مهری تابان با نقابی بر چهره در کشور مان به صورت جزئی دیده خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابر این تا چند روز آینده در اولین روز از فصل گرما و در ابتدای تابستان امسال خورشید گرفتگی رخ خواهد داد که رصد گران کشور این واقعه را به صورت جزیی مشاهده خواهند کرد.

وی افزود: این کسوف که از نوع حلقوی است مانند کسوف اوایل زمستان ۹۸ در برخی کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس و تا جنوب شرق آسیا ادامه خواهد داشت. این گرفت از قاره افریقا آغاز بجز بخش های غربی این قاره در اسیا، بخش های جنوبی قاره اروپا و همچنین بخش بسیار کوچکی  از شمال استرالیا رویت خواهد شد.

عتیقی ادامه داد: این گرفت به «ساروس» ۱۳۷ تعلق دارد و سی و ششمین گرفت از هفتاد گرفت خورشید در این ساروس است. این خورشید گرفتگی اولین کسوف در سال جاری و تنها خور گرفت قابل مشاهده در ایران در سال ۹۹ است. بیشترین درصد خورشید گرفتگی در پسابندر در شرقی ترین نقطه منطقه چابهار خواهد بود.

مدیر انجمن نجوم آماتور ایران بیان کرد: گرفت اول تیر امسال در تهران با حدود ۴۸ درصد پوشش  سطح خورشید  توسط ماه، در جنوب شرقی ترین نقاط کشور بیشترین درصد پوشش گرفت در نقاط خشکی ۹۸ درصد و در مرزهای آبی کشور مان این عدد تا نزدیک به ۹۹ درصد نیز خواهد بود.

وی گفت: این در حالی است  که در غربی ترین نقاط شمال غرب ایران پوشش خورشید به حدود ۳۰ درصد می رسد. این خورشید گرفتگی در تهران ساعت ۹:۰۴ دقیقه صبح روز یکشنبه اول تیر ۹۹ اغاز و تا ساعت ۱۱:۳۸ دقیقه صبح آن روز  ادامه خواهد داشت. حداکثر گرفت در تهران ساعت ۱۰:۱۶ دقیقه قابل مشاهده خواهد بود. در استان خراسان رضوی و در شهر مشهد ساعت ۹:۱۰ صبح خورشید گرفتگی اغاز و تا ساعت ۱۱:۵۹ دقیقه ادامه دارد. این اعداد برای سایر شهرهای کشور با قدری تفاوت رخ خواهد داد.

عتیقی ادامه داد: گرفت حلقوی خورشید در روز اول تیر تقریبا در مرز کنگو و جمهوری دموکراتیک افریقا اغاز می شود و سپس کشورهای یمن، عربستان و عمان را طی خواهد کرد و پس از عبور از اقیانوس هند وارد جنوب کشور پاکستان شده و سپس از شمال هند می گذرد و از ان جا کشورهای بوتان، چین و تایوان را پشت سر گذاشته و در دریای فیلیپین در غرب اقیانوس ارام پایان خواهد یافت. بیشترین زمان گرفت حلقوی در شمال هند به ۳۸ ثانیه می رسد.

مسعود عتیقی توضیح داد: نکته مهمی که باید به آن اشاره کرد این است که گرفت خورشید در ایران به صورت جزئی است و استفاده از عینک های مخصوص رصد خورشید برای رصد این گرفت توسط علاقه مندان ضروری است. کسوف یک تیر ۹۹ به صورت جزئی در ایران و در  برخی کشورها حلقوی دیده می شود و حتما برای رصد آن باید از عینک های مخصوص رصد خورشید استفاده کرده و به هیچ وجه با چشم غیر مسلح این خورشید گرفتگی رصد نشود. همچنین در صورت رصد با تلسکوب و یا دوربین دو چشمی و حتی عکاسی نجومی از این رویداد حتما از قبل باید تحهیزات، مجهز به فیلتر استاندارد از جمله فیلتر مایلار باشد چرا که نگاه مستقیم به خورشید حتی برای  یک مدت کوتاه بسیار خطرناک و عواقب جبران ناپذیری خواهد داشت

مقاصد نزدیک به ایران مناسب برای رصد خورشید گرفتگی اول تیر ۹۹

هر چند به دلیل شیوع کرونا سفر خارجی و حتی سفر در کشور برای رصد این پدیده چندان منطقی نیست و توصیه هم نمی شود به ویژه ان که استان های جنوبی از جمله استان سیستان و بلوچستان از لحاظ بیماری در وضعیت قرمز از لحاظ بیماری کوید ۱۹ هستند باز هم کشور عمان یکی از مقاصد خارجی نزدیک  به ایران برای رصد خورشید گرفتگی حلقوی محسوب می شود و باتوجه به اینکه در هنگام وقوع کسوف ارتفاع خورشید از افق نسبتا کم است در تلفیق با مناظر طبیعی و ساختمان ها تصاویر جذابی را از این خورشید گرفتگی ثبت کرد

انجمن نجوم اماتوری ایران به دلیل وجود بیماری کرونا  به جهت حفظ سلامتی اعضای خود و عموم مردم هیچ برنامه رصدی اختصاصی و عمومی در تهران و سایر شهرها نخواهد داشت و تنها گروه پژوهش این مرکز در قالب گروه کوچکی در استان تهران اقدام به رصد و ثبت گزارش علمی از این پدیده زیبای خلقت خواهند نمود که تصاویر آن از طریق فضاهای مجازی اختصاصی انجمن در اختیار قرار خواهد گرفت.

وی افزود: دو هفته بعد از کسوف اول تیر ماه  در بامداد یکشنبه ۱۵ تیر ماه یک ماه گرفتگی که ان هم از نوع نیم سایه است رخ خواهد داد که کشور مان در منطقه تحت پوشش این ماه گرفت نیست. ضمن اینکه ماه گرفتگی نیم سایه که در نجوم قدیم به آن خسوف غیر مرئی می گفتند با چشمان انسان چندان محسوس نبوده و ارزش رصدی ندارد.

خورشید گرفتگی بعدی در سال ۹۹

پنج گرفت خورشید و ماه گرفتگی  در سال ۹۹ رخ می دهد سه ماه گرفتگی و دو خورشید گرفتگی که یکی از ان ها در ۱۶ خرداد شاهد آن بودیم.

پس از خورشید گرفتگی اول تیر و ماه گرفتگی ۱۵ تیر امسال خور گرفت بعدی در سال ۹۹ روز دوشنبه  ۲۴ اذر ۸۹ رخ خواهد داد که از نوع گرفت کلی خواهد بود و در امریکای جنوبی قابل مشاهده است و این پدیده در کشور مان مشاهده نخواهد شد.

وی در توضیح خورشید گرفتگی حلقوی توضیح داد: با وجود عبور قرص کامل ماه از مقابل صفحه خورشید گاهی اوقات تمام قرص خورشید پوشیده نشده و گرفت کامل رخ نمی دهد و دلیل این موضوع عموما ان است که ماه اگر در کمترین فاصله با زمین نباشد و یعنی در اوج زمینی یا نزدیک به ان باشد قطر ظاهری ماه کوچکتر از قرص خورشید بوده و حلقه ای از اتش در اطراف دیسک سیاه ماه دیده خواهد شد. از سوی دیگر خورشید در انقلاب  تابستانی نیم کره شمالی از زمین دور و در انقلاب زمستانی این نیم کره حدود پنج میلیون کیلومتر به زمین نزدیک  تر است و طبیعی است که قطر ظاهری مهر تابان در فاصله کمتر به زمین بزرگتر و در فاصله دورتر از زمین کوچکتر است و بر این اساس شرایط مداری ماه و خورشید نسبت به زمین در نوع کسوف موثر می باشد به طور کلی علت اینکه برخی اوقات شاهد گرفت حلقوی هستیم نه تنها به قطر ظاهری ماه بلکه به قطر ظاهری خورشید نیز مربوط است.

‌انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مدير انجمن نجوم آماتوري ايران خورشید گرفتگی خورشید گرفتگی اول خورشید گرفتگی رخ خواهد انجمن نجوم رصد خورشید ماه گرفتگی قطر ظاهری سال ۹۹ کشور مان خواهد شد برای رصد ماه گرفت اول تیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۴۹۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هرمزگان میزبان ۳۰۰ برنامه بزرگداشت دهه کرامت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس، مسئول برگزاری هفدهمین دوره جشن‌های مردمی زیر سایه خورشید هرمزگان گفت: برنامه‌های دهه کرامت در استان از ۲۰ تا ۳۱ اردیبهشت برگزار می‌شود.
مصطفی رجبیان افزود: برنامه‌های دهه کرامت امسال با شعار «یا امام رضا (ع) با شما سربلندیم» آغاز و با حضور سه کاروان که شامل خادمان و مبلغان استان قدس رضوی و پرچم بارگاه امام رضا (ع) است که در همه شهرستان‌های هرمزگان ادامه می‌یابد.
وی افزود: هدف از برگزاری جشن‌های مردمی زیر سایه خورشید توسعه معنوی و مردمی زیارت امام رئوف است که حضور این سفیران تداعی کننده فضای خاص زیارت بین مردم است.

بیشتر بخوانید؛ برافراشته شدن پرچم یا فاطمه الزهرا (س) در بوستان پنجعلی بندرعباس
رجبیان گفت: برنامه‌های زیر سایه خورشید در دو نوبت صبح و عصر در بین مردم خواهد بود و در نوبت صبح حضور در کارخانجات و تولیدی‌های کارآفرین، حضور در مراکز نظامی، عیادت از بیمار‌ها در بیمارستان‌ها و بازدید از برخی ادارات در استان است.
وی افزود: مردمان خطه جنوب، هرمزگانی‌های عاشق اهل بیت عصمت و طهارت علیهم‌السلام، امسال برای هفدمین سال متوالی میزبان کاروان خدام حرم مطهر امام رضا (ع) و پرچم متبرک رضوی هستند.
معاون کانون‌های خدمت رضوی هرمزگان گفت: اجتماع امام رضایی‌ها در شب میلاد امام رضا (ع)، ایستگاه‌های ورزشی با هدف ارایه خدمات ورزشی، کوچه‌های شهدایی و اجرای برنامه فرهنگی ویژه شهدا با همکاری خانواده شهیدی که در همان کوچه سکونت دارد، از شاخص‌ترین برنامه‌های این دهه در استان هرمزگان است.
رجبیان افزود: اجرای پویش ملی نذر آزادی پدران و مادران زندانی، برپایی میز مشاوره در بقاع متبرکه، ارایه خدمات پزشکی (دندانپزشکی) و اجرای برنامه «کبوترانه» ویژه نوجوانان از دیگر برنامه‌های دهه کرامت است.
در پایان این نشست خبری، پوستر هفدمین دوره جشن‌های مردمی زیر سایه خورشید رونمایی شد.
به یازده روز ابتدایی ماه ذی‌القعده که فاصله ولادت حضرت معصومه (س) تا امام رضا (ع) است، دهه کرامت می‌گویند.

دیگر خبرها

  • نشان «خورشید تابان» امپراطور ژاپن به معصومه ابتکار رسید
  • رضایی: جبهه انقلاب اختلافات جزئی را کنار بگذارد
  • جبهه انقلاب با عبور از اختلافات جزئی، ایران قوی را بسازد
  • امدادرسانی هلال احمر به ۸۰۰ نفر متأثر از وقوع سیل در کشور
  • هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند
  • آغاز سیل و آب‌گرفتگی در چهار استان کشـور
  • روند ۴۰ پروژه شاخص شهر را به‌صورت جزئی بررسی می‌کنم
  • جشنواره «صدای پای خورشید» در همدان
  • اعلام برنامه های دهه کرامت در هرمزگان/ جشن های زیر سایه خورشید درهرمزگان+عکس
  • هرمزگان میزبان ۳۰۰ برنامه بزرگداشت دهه کرامت